We hebben een pand voor mijn glutenvrije restaurant

Mijn droomconcept staat al een tijdje en ik laat je daarin zoveel mogelijk mee kijken via social media. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat er een fysieke locatie komt. Het liefst zo snel mogelijk want ik kan niet wachten om jou te verwelkomen in mijn glutenvrije horecazaak. En het eerste vegan restaurant in Deventer. Achter de schermen ben ik al maanden op zoek naar het bijbehorende droom pand. En… misschien heb ik die nu wel gevonden?!

Helaas kan ik nog niet de exacte locatie verklappen, maar het zit midden in de binnenstad van Deventer! Ik ben enorm blij met het pand en de locatie. Voldoet het 100% aan al mijn wensen? Nee. Dat zou te mooi zijn. Maar serieus, dit komt wel dicht in de buurt. Dat mag ook wel na de lange zoektocht.

Het pand voor mijn kleine glutenvrije restaurant

Ik heb meer dan 50 panden online bekeken en 6 panden bezichtigd. De een was toch te klein, de ander had geen goede mogelijkheid voor terras. Bij een volgende wilde de eigenaar er geen horeca in hebben. Ga zo maar door. Dit pand klopt: Het is licht, groot genoeg, heeft een aparte (enorm lichte) kamer voor de stilteruimte en biedt mogelijkheden voor een zonnig terras. Het grootste nadeel: er zit geen horeca bestemming op. Degenen die wel eens met bestemmingswijzigingen/omgevingsvergunningen te maken hebben gehad weten het. Dat is kak. Die bestemming wijzigt niet zomaar namelijk. Mijn plan ligt nu bij de gemeente. Ik heb een heel uitgebreid verhaal geschreven waarin ik uitleg dat ze eigenlijk niet anders kunnen dan de bestemming toekennen.

Fingers crossed dus! Ondertussen heb ik vanmiddag wel het huurcontract getekend. Dat is in ieder geval binnen. Half mei hoop ik een voorlopig oordeel van de gemeente te hebben en dan laat ik je dat zsm weten. Vind jij het net zo spannend als ik? Blijft lastig om als controlfreak afhankelijk te zijn van een ander. Het liefst ga ik tot half mei kantoor houden op het gemeentehuis, maar ik weet niet of dat de uitspraak ten goede komt. Afwachten en nagels bijten it is..

En in de tussentijd werk ik lekker door aan al mijn recepten, zodat ik een mooie kaart kan maken. Maar ook zodat je in Deventer glutenvrij gebak kunt bestellen. Voor je verjaardag bijvoorbeeld.

Broederenstraat 29
7411 LA Deventer 0570 - 44 27 48
info@sync-ok.nl