Een kopje koffie drinken zonder smartphone kan in Deventer

Waar steeds meer mensen behoefte hebben aan een moment zonder smartphones, neemt het gebruik juist toe. We kennen het allemaal wel in meer of mindere mate; Smartphones kunnen enorm aanwezig zijn. Sync OK is de eerste Smartphonevrije horecazaak in Deventer. Eigenaresse Lieke vertelt waarom.

Dit is heel persoonlijk, want wat misschien lijkt op zomaar een koffiezaak met een vegan menukaart in het hartje van Deventer is veel meer dan je kan bedenken een verlengde van mijn persoon. Alles wat je tegenkomt bij Sync OK is een stukje van mij, Lieke.

Aangenaam rustige koffiezaak

Voordat de deuren van mijn duurzame en volledig glutenvrije bakery Café openden, wist ik al dat ik met mijn zaak een ander soort plek wilde creëren. Eentje waar je echt tot rust kan komen. Dat komt terug in het interieur, het kleurgebruik, de muziek en de afwezigheid van Wifi. Maar sinds kort heb ik besloten om echt te doen wat ik van plan was en van Sync Ok een smartphone vrije zone te maken. Dat houdt in dat ik je vraag je telefoon in je tas te houden…

Daar stuurden we al wel op aan hoor vanaf de eerste dag waarop we opengingen. Dan vertelden we mensen waarom we liever geen computers of smartphones op tafel wilden. Maar om mijn zaak officieel de identiteit van smartphone vrije horeca te geven? Dat wilde ik wel, maar durfde ik nog niet.

De eerste horecazaak zonder smartphones

Want wat nou als mensen om die reden niet meer naar mijn mooie zaak wilden komen? Maar wat bleek? De meeste mensen die graag bij Sync OK koffie drinken of willen genieten van een glutenvrije lunch vinden het fijn dat mijn zaak laptop- en smartphonevrij is. En niet onbelangrijk, ik vind dat ook.

Want wat blijkt? Mensen praten meer, genieten in alle rust van hun krant of kijken wat om zich heen. Regelmatig spreken ze me aan op het feit dat mijn zaak een van de weinige smartphonevrije restaurants is. En vertellen ze me wat het met ze doet om er bewust voor te kiezen even geen smartphone te gebruiken.

Broederenstraat 29
7411 LA Deventer 0570 - 44 27 48
info@sync-ok.nl