Andermans verwachtingen leven, pff wat vermoeiend!

Wat wil Lieke nu eigenlijk zelf? Ze is inmiddels heel goed geworden in het leven volgens andermans verwachtingen. Hoe creëert ze haar eigen veilige omgeving?

Geen flauw idee wat ik zelf nou eigenlijk wil. Zo goed ben ik inmiddels geworden in het leven volgens andermans verwachtingen. Tenminste wat ik denk dat ze verwachten, want dat is niet eens altijd de werkelijkheid. Dus streef ik mijn doel, nl goedkeuring, voorbij. Volg je het nog? Snap je wat voor chaos het in mijn hoofd was? Hoe ik van dit punt weer bij mijn eigen gevoel en geluk ben gekomen. Hoe dat me bij mijn glutenvrije restaurant in Deventer heeft gebracht ga ik je nu vertellen.

Allereerst ben ik door een heel diep dal gegaan. Want ik moest andermans verwachtingen en goedkeuring loslaten en erachter komen wat ik wilde. Maar, was ik wel wat waard zonder goedkeuring van anderen? Het heeft heel wat uurtjes coaching en therapie gekost, maar ik kan nu met overtuiging zeggen: veel. Ik moest gaan voelen wat ik wil en vervolgens ook durven doen wat ik wil. Man, wat is daar een moed voor nodig. Doodeng. Maar, door dat te doen creëer ik steeds meer een omgeving waar ik me goed in voel. Mensen die daar niet bij passen zie ik minder. Plekken waar ik me niet prettig voel ga ik niet meer naar toe. Onder andere de cultuur van defensie bleek eigenlijk totaal niet bij mij te passen. De macho cultuur voedde mijn bewijsdrang.

Nu ik weet wat mij energie geeft, leef ik daarnaar. Dat geeft super veel positieve energie en een heerlijke workflow. Het levert trouwens ook andere uitdagingen op: de tijd uit het oog verliezen, vergeten te eten, moeilijk kunnen stoppen met werken. Maar nu niet uit bewijsdrang, maar omdat ik het gewoon te leuk vind.

Hoe ik dat ga doen? Dat lees je in mijn volgende blog.

Broederenstraat 29
7411 LA Deventer 0570 - 44 27 48
info@sync-ok.nl